Friday, July 14, 2006

Η Mάχη της Μακεδονίας

Στη διεύθυνση http://adventures.yahoo.com/ που αποτελεί πρωτοσέλιδο link στο yahoo news, διεξάγεται εδώ και μέρες σκληρή λεκτική μάχη μεταξύ Σκοπιανών, Βουλγάρων και Ελλήνων για το ποιος λαός δικαιούται την κληρονομιά και τα εδάφη της Μακεδονίας.
Μην πάει ο νους σας αμέσως στο ότι αυτά αφορούν μόνο τους ακραιφνείς εθνικιστές, τους καρατζαφερικούς και τέτοιες ανοησίες. Κάντε τον κόπο και διαβάστε τι αναφέρεται στή συγκεκριμένη παρουσίαση (ενός Αμερικανού τουριστικού συγγραφέα/επιχειρηματία) και τι σχολιάζουν οι Σκοπιανοί για τους Έλληνες, γενικότερα σα λαό και όχι μόνο τις ακρότητές τους περί «Μακεδονίας».
Αυτό όμως που με σοκάρισε περισσότερο είναι το γεγονός ότι μεταξύ των πιο εχθρικών για την Ελλάδα σχολίων βρίσκονται μερικά γραμμένα από Έλληνες πολίτες που ταυτοποιούν εαυτούς αποκλειστικά ως «Μακεδόνες». Δεν δέχονται το Ελληνικό κράτος, απορρίπτουν τις Ελληνικές θέσεις, εγείρουν αλυτρωτικές απαιτήσεις, μισούν τους Έλληνες και στηρίζουν την άκρως προσβλητική Σκοπιανή προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν στις σλαβόφωνες περιοχές κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Ποντίους, τους οποίους φοβούνται βεβαίως για προφανείς λόγους και γι αυτό κρατάνε την έχθρα τους μυστική. Πιστεύω ότι θα πρέπει οι μακάριοι καλοπερασάκηδες του Αθηναϊκού κράτους να τα θυμούνται καλά αυτά.

Με αφορμή αυτή τη σειρά/παρουσίαση στο yahoo έκανα και μια google search για τη Μακεδονία και έμεινα άναυδος από τη μάζα της ανθελληνικής προπαγάνδας και το μέγεθος της επίμονης δουλειάς που γίνεται μέσα κι έξω από τα σύνορα της Ελλάδας για να μας ατιμάσουν σαν χώρα και σαν έθνος.

Ναι, τώρα επιστρέψτε στο lifestyle. Συγνώμη για την ενόχληση!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?