Wednesday, May 10, 2006

Τρελαθείτε ελεύθερα...

Μέσα στη γενικότερη αποστροφή μου έναντι των Ελλήνων πολιτικών συνολικά, υπάρχουν μερικοί που πραγματικά σιχαίνομαι. Η ύπαρξή τους με ενοχλεί, με αηδιάζει. Η εικόνα τους με εκνευρίζει, ο λόγος τους με θυμώνει, με απογοητεύει και με ανησυχεί. Η αντίδραση αυτή προκαλείται και για λόγους αισθητικής, όχι για την εμφάνιση ή το ντύσιμό τους, αλλά γιατί η παρουσία, η πολιτική συμπεριφορά, η ηθική, ο λόγος, ο τρόπος των συγκεκριμένων ανθρώπων, μου δημιουργούν μια αβάσταχτη αισθητική αποστροφή.

Στο δελτίο του Alpha της Τρίτης, 9 Μαΐου ’06, δύο τέτοιοι πολιτικοί ήταν, μεταξύ και άλλων, προσκεκλημένοι για να γίνει η αναμενόμενη τηλε-εκμετάλλευση του γεγονότος των ημερών, της υποψηφιότητας Καρά Χασάν. Οι δύο αυτοί εξαιρετικά απεχθείς προς εμένα άνθρωποι στο δελτίο του Ν. Χατζηνικολάου, ήταν ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Μετά τα παραπάνω θα πω τώρα ότι αυτά που άκουσα από τον Καρατζαφέρη με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο… Τι είπε;

Επανέλαβε ότι η ίδρυση της υπερνομαρχίας Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης έγινε προ ενδεκαετίας, αν θυμάμαι καλά, από το ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, για να είναι αδύνατη η εκλογή στο αξίωμα αυτό Μουσουλμάνου πολίτη. Αν λοιπόν θεωρείται ότι οι Έλληνες Μουσουλμάνοι πρέπει να είναι και στην πράξη ισότιμοι πολίτες με τους Χριστιανούς, γιατί δεν καταργούνται οι «ακριτικές» υπερνομαρχίες και έχουμε τώρα αυτό το όργιο υποκρισίας;
Αντί για απάντηση, ο Καρατζαφέρης δέχθηκε βόμβο από τον Πρωτόπαπα και το γραφικό Γιακουμάτο χωρίς ο Χατζηνικολάου να στηρίξει το εύλογο ερώτημα. Τα πράγματα όμως έγιναν επιεικώς απαράδεκτα και μάλλον γελοία όταν ο Καρατζαφέρης αποκάλυψε κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό: ότι στη δημοκρατική Ελλάδα, την κοιτίδα κλπ, που σέβεται κλπ τα ανθρώπινα δικαιώματα και που οι Μουσουλμάνοι πολίτες της είναι ισότιμοι κλπ και μπορούν να εκλεγούν βουλευτές, Ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες, υπερνομάρχες, η ενδεχομένως να διοριστούν μέχρι και υπουργοί, οι Έλληνες αυτοί απαγορεύεται δια νόμου να υπηρετήσουν ως αξιωματικοί στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους…
Ο Καρατζαφέρης έφερε ως παράδειγμα ότι ένας νέος Μουσουλμάνος δεν επιτρέπεται να φοιτήσει στη Σχολή Ικάρων.

Τότε ο αρχιερέας της δημοσιογραφο-πολιτικής διαπλοκής και ορκισμένος υπηρέτης του κατεστημένου Νίκος Χατζηνικολάου εξανέστη και φώναξε «μα πως, να γίνει Τούρκος πιλότος Ελληνικού F-16;!!». Αντιλαμβάνεστε τι είπε ο άνθρωπος; Μάταια ο Καρατζαφέρης σε μια σπάνια γι αυτόν στιγμή λεκτικής αδυναμίας, προσπάθησε να αναδείξει το ατόπημα του μεγαλοδημοσιογράφου, ο οποίος δεν είχε το θάρρος να ανακαλέσει το εσκεμμένο λάθος του αλλά λίγο αργότερα το επανέλαβε! Πρωτόπαπας και Γιακουμάτος επιδόθηκαν από κοινού στην παραγωγή βόμβου και η κουβέντα εξελίχθηκε έτσι όπως ήταν σχεδιασμένη από τους εκπροσώπους της πολιτικής ολιγαρχίας: απλά παρήγαγαν θόρυβο με βολές άσφαιρων που στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως κατάφεραν να καταρρίψουν τις αλήθειες που έλεγε ο καταχθόνιος Καρατζαφέρης.

Ακόμα και ο πλέον καλόπιστος θεατής του συγκεκριμένου δελτίου πρέπει να απόρησε μ’ αυτά που είδε κι άκουσε. Γιατί σύμφωνα με το σύνολο των κοινοβουλευτικά εκπροσωπουμένων Ελλήνων αλλά και των διακεκριμένων δημοσιογράφων μας, η απολύτως Ελληνίδα Γκιούλ Καραχασάν δικαιούται να είναι υποψήφια για όποιο αιρετό αξίωμα της Ελληνικής πολιτείας επιθυμεί και όποιοι την θεωρούν και την κατηγορούν ως Τουρκάλα είναι το λιγότερο κρετίνοι και μάλλον φασίστες. Αν όμως, ο απολύτως και εξίσου Έλληνας με εκείνη και με όλους εμάς αδερφός της, είχε τα ίδια όνειρα με άλλα, μη Μουσουλμανάκια αγοράκια και κοριτσάκια, να γίνει πιλότος της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και να πετάει κυνηγώντας τους Τούρκους στο Αιγαίο, θα έμαθε από τον έγκριτο Νίκο Χατζηνικολάου ότι δεν του επιτρέπεται γιατί είναι Τούρκος…!!
Να το ξαναπώ: στην ίδια οικογένεια Ελλήνων Μουσουλμάνων μπορεί, πχ, ο πατέρας να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά ο γιός του, Έλληνας πολίτης, γεννημένος, σπουδασμένος και κάτοικος Ελλάδας, αν θελήσει να γίνει αξιωματικός στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, ο Χατζηνικολάου και το υπόλοιπο τσίρκο θα του πουν όχι γιατί είναι Τούρκος…

Θυμηθείτε τώρα το Μαρδοχαίο Φριζή. Είναι ο Έλληνας συνταγματάρχης του Ελληνικού στρατού που έπεσε πολεμώντας τους Ιταλούς το 1940, στην Ελληνο-αλβανική μεθόριο. Ο Φριζής, χάρη στη γενναιότητα και το χάρισμά του ως στρατιώτη και ως αξιωματικού, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ ανωτέρων και κατωτέρων και ο πρώιμος χαμός του στο μέτωπο βύθισε τους ήρωες του Ελληνο-ιταλικού μετώπου στο πένθος. Μια λεπτομέρεια: ο Φριζής ήταν Εβραίος. Για να μπει στη Σχολή Ευελπίδων πάλεψε με την προκατάληψη της εποχής του και με όλα τα παρελκόμενά της και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναδέλφων του και των απλών στρατιωτών, ήταν παθιασμένος πατριώτης. Ήθελε να πεθάνει πολεμώντας για την πατρίδα και ενδεχομένως τη συγκεκριμένη στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του, από τα πολυβόλα Ιταλικού αεροπλάνου, ο ίστρος της μάχης και η δόξα της θυσίας τον παρέσυραν γιατί παρέμεινε στο άλογό του ακάλυπτος.
Μόνο που όπως είπαμε ο Μαρδοχαίος Φρυζής ήταν Εβραίος. Για 60 χρόνια το επίσημο Ελληνικό κράτος είτε αρνιόταν είτε απέφευγε να αναγνωρίσει τον ηρωισμό του αλλά τελικά το έπραξε πέρυσι με τα δελτία να επιδίδονται σ’ ένα μπαράζ συγκινητικών ρεπορτάζ για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Οι μισητοί μου Αμερικανοί δίνουν τα περισσότερα παραδείγματα εμπιστοσύνης σε αλλοδαπούς τους οποίους δέχτηκαν ως ισότιμους συμπολίτες τους και αδιαμφισβήτητους πατριώτες στη νέα τους πατρίδα. Εκτός από τον περιβόητο Henry Kissinger o οποίος όταν έφτασε στην Αμερική πήγαινε ακόμα στο Γυμνάσιο και δεν μιλούσε λέξη Αγγλικά, θυμηθείτε την επίσης μισητή Madeleine Albright, την υπουργό εξωτερικών του Clinton για την οποία, την εποχή του πολέμου κατά της Σερβίας, ο ημέτερος Θ. Πάγκαλος δήλωσε δημοσίως ότι είναι αγάμητη! Η Albright είναι γεννημένη Ουγγαρέζα και μιλάει καλά τα Ουγγρικά. Περιττό να προσθέσω τον γνωστό φιλοναζί Arnold Schwarzenegger αλλά θα παραθέσω ένα παράδειγμα σχετικό με τον Πομάκο που είναι Έλληνας όταν θέλει να γίνει βουλευτής αλλά Τούρκος αν θέλει να γίνει πιλότος στην πολεμική μας αεροπορία…
Ο προηγούμενος ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια επικεφαλής του μεικτού γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α, τετράστερος στρατηγός John Shalikasvili, μαντέψτε που γεννήθηκε πριν οι γονείς του μεταναστέψουν στην Αμέρικα. Αυτός ο Γεωργιανός πώς έγινε δεκτός στην ακαδημία West Point; Και κλείνω αναφέροντας ότι στη δεκαετία του 1980 οι περί πολλού παραγωγικές σχολές των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αντιμετώπισαν ένα, όσο να ‘ναι, ενοχλητικό γεγονός. Οι κορυφαίοι cadets που αποφοιτούσαν δεν ήταν γεννημένοι στις Η.Π.Α. Ήταν Νοτιοβιετναμέζοι πολιτικοί πρόσφυγες που μιλούσαν με βαριές προφορές- αλλά είχαν κίνητρο να αριστέψουν.

Στην προσφιλή μας Ελλάδα παράγονται μόνο εντυπώσεις.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?